2 Kasım 2009 Pazartesi
0 yorum

Ey En Gelişmiş Canlılar!

"İnsanlar internette çekici olmayan insanlarla karşılaşıp para ve zaman kaybetmekten bıktı." diyordu son günlerde ülkemizde popülaritesini kazanmakta olan "beautifulpeople.com" adlı çöpçatanlık sitesinin yönetici direktörü. Ne denilebilir? Doğru söylüyor. Güzelliklerini daima yarıştırma çabasında bulunan bizler bu tarz sitelere muhtacız. Hatta o kadar açız ki ilk 2 günde rekor denemesi tadında 20 bin kişinin başvurmuyla site sahiplerine bu zamana kadar nerelerdeydiniz bile demiş bulunduk. Lami cimi yok hepimiz güzelin peşindeyiz. Durmamız mümkün değil. Mutlaka bir sonraki aşamaya geçmek zorundayız. İşte böyle diye diye güzelliğin de göreceliliğe sunulduğu bir pazarın içine düşmüş olduk.
Efendim, eğer bu siteye üye olmak, güzel insanlarla tanışıp, arkadaşlık yapmak istiyorsanız önce bir beklemelisiniz tabir-i caizse dingonun ahırı değil burası. Önce bir elek operasyonundan geçiririlip yüz güzelliğinizin, bakışlarınızın, mimiklerinizin, saçınızın ya da vücut hatlarınızın görücüye çıkması gerekiyor. Bir nevi modern görücü usulü sistemi. Kendinize güveniyorsanız sorun yok, pazarda alıcı da söz konusuysa hemencecik kabul ediliyorsunuz siteye. Bu arada merak konusu olmasın oylamalarda müthiş bir adalet mekanizması işliyor. Örneğin kadın bir katılımcıya katiyen hemcinsleri oy veremiyor. Güzellik göreceli ama fesatlık her kadın için baki tadında. Valla yöneticiler öyle uygun görmüş, onların yalancısıyım.
En gelişmiş canlı olan bizler internette sırf para ve zaman kaybetmeyelim diye bu insanlar düşünmüş taşınmış ve insanlık için faydalı bu dahiyane fikiri ortaya koymuşlar. "Ey modern insan, sen hiiiç yorulma, sanal alemdeki bu yolculuğunda sakın başkalarına kanma, zaten fani hayattan umudunu kestin gel buraya katıl aramıza" diyerek tüm akıllı ve en gelişmiş olan bizim gibi canlıları toplamışlar. Söylenecek bir şey yok. İşin açıkçası bu durumu durduracak bir şey yok. Hatta bu durumu durdurmak isteyen birileri de yok. O halde söylenecek tek şey; Onlar ersin muradına e biz de çıkalım kerevetine.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer
Top