2 Ocak 2009 Cuma
3 yorum

Yedi Ölüm..

7 üniversite öğrencisi genç doğalgaz zehirlenmesiyle yılbaşının ertesi günü hepimize müthiş bir acı yaşattılar. Herkes kendini bir an olsun onların yerine koydu. (Onlar gibi biz de eğleniyorduk ve aynı olay bizim de başımıza gelebilirdi.)Yine bir ihmalkarlık sonucu değişmesi gereken doğalgaz borusunun değişmemesi sonucu yaşamlarını yitirmişti bu arkadaşlar. Ülkemizde bu kadar basitti işte ölmek ki bundan 1 veya 2 ay önce yine bu tarz bir ölümle hayatını yitirmiş bir aile olduğu halde. Hiçbir şekilde olaylardan ders almasını bilmeyen, müthiş duyarsız insanlardan oluşmuş, saçmasapan bir ülkede yaşıyoruz. Zannetmiyorum bu olay bile bu ülkeye bir ders olsun ya da bir son. Yine okuyacağız ve yine kahrolacağız.
Fakat benim canımı acıtan bu ülkede belli bir kesim tarafından (aslında yobazsınız siz diye hepsiniz yüzüne bağırasım geliyor neyse susuyorum) okunan bir gazetenin yazdıkları. Manşetine göre "Gazze de ki savaşa rağmen yılbaşını kutlayan bu duyarsız çevre,çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep olmuşlar."
Nasıl yani... Biri bizimle dalga mı geçiyor? Evet orada bir savaş yaşanıyor, birçok insan da ölüyor. Ne yapsak ne etsek de önüne hiç bir şekilde geçilemiyor, üzüldüğümüzle kalıyoruz. Ama bu bizim hayattan kopmamız gerektiğini, yılbaşı gecesi oturup evlerimizde ölenlerin yasını tutmamız gerektirdiğini de açıklamıyor. Çok merak ediyorum acaba gerçekten o gazeteyi çıkaranlar yılbaşı gecesi Gazze'de ölenler uğruna oturup ağıt mı yaktılar evlerinde. Nasıl böyle bir zihniyet baş gösteriyor nasıl bir kendini bilmezliktir bu. Üzülüyorum.

3 yorum:

  1. bu gazeteyi kapatmaları lazım. hatta bunu yazanları ülkeden sürmeleri. böyle bir kafa yapısının topraklarımızda olması ve yaşamını sürdürmesi, ülkemiz için utançtır, utanç.

    YanıtlaSil
  2. bi de şu yönden bakılmalı.kömürden zehirlenen gecekondu aileleri 3. sayfadaki bir köşede haber olurken, zenginler her zaman manşet oluyor.parası bol olanın yası daha büyük oluyor.yada visa versa

    YanıtlaSil
  3. Vakit, Türkiye'nin en bayağı provokasyon metinlerinin yayınlandığı yazılı bir tuvalet kağıdı. Her şey beklenir kendilerinden.

    YanıtlaSil

 
Toggle Footer
Top