16 Ekim 2009 Cuma
0 yorum

Çocuktan Al Yalanı...


Tam da Amerikanvari bir haber. Bir çocuk, babasının ilgi alanı olan balonlarından birisine sözde habersiz olarak biniyor ve sonrasında da çocuğun o balondan indirilebilmesi için aile ile birlikte neredeyse tüm Amerika seferber oluyor. (Ben de haber kaynaklarının yalancısıyım tüm Amerika-imiş. Salağı akıllısı hepsi birden anlayacağınız) Amerikan televizyonları Barack Obama'nın halkla buluşma toplantısındaki konuşmasını yarıda keserek tüm yayın akışlarını değiştiriyor. Amerikalıların tüm duaları da bu çocukla ve onun ailesiyle birlikte oluyor. Olaylar ise buradan sonra değişiyor. Çocuk Balondan değil çatı katından çıkıyor.(yaaaaaaa) Tüm Amerika bir oh çekiyor. Sıra tüm Amerika'yı etkisi altına alan bu çocukla yapılan ilk söyleşiye gelince işler sıradanlıktan çıkıp farklı bir haber niteliğine giriyor. CNN yayınında, babanın çocuğa "Neden ortaya çıkmadın?" sorusuna çocuk safça "Bunun şov için yapıldığını söyledin." cevabını veriyor. Ve yine tüüüüüüümmmm Amerika kandırıldığını anlayıp aileye üzülmekten kınama faslına geçiyor.
Tabii bizim de sade vatandaş(!) olarak aklımızda bazı sorular kalıyor.

Nasıl sıradan bir haber sıradanlıktan çıkar?
Bir çocuk nasıl aile bireylerinin şöhreti uğruna medyaya alet edilir?
Bir aileyi bu duruma ,bu maymunluğa ne sürükler?
Sınırının neresi olduğu bilinmeyen bu gidişatı ne önler nasıl önler?

Aile daha önce bir realite şova katılmış. Demek ki bu tarz olaylar bazılarında bağımlılık yaratabiliyor. Youtube ta da babanın bir de kanalı mevcutmuş. Büyük ihtimalle şuanda tıklanma rekorları kırıyordur. O ve ailesi artık ünlüler. Ne kadar rezil rüsva olsalarda (yanlışlıkla) mutludurlar. Bir şekilde tatmin edilme konusunda sıkıntıları bulunan bu tipik Amerikan ailesinin hayatları eskisi gibi devam etmeyecek. Yalnız, çocuklarını kullanarak yaratmış oldukları durum yine aynı çocukları yüzünden onlar için içinden çıkılmaz bir hal alacak. Artık onlar toplumda ,ülkeyi kandıran aile olarak anılıp belkide bir süreliğine dışlanacaklar. Toplum kısmında ise birçoğunun bellekleri büyük ihtimalle bu haberi silip yeni yalanları bekleyecek. Yeni şovları, yeni olayları. Sınırının kestirilemediği bu tarz manyaklıkların açıkçası birbirini tetiklediğini düşünmekteyim. Yani bir saçmalığı tamamiyle başka bir saçmalık kapatmakta. O yüzden bu olayların da ahlak dengeleri düzelmeden ki kimsenin heralde artık böyle bir beklentisi yoktur düzelebileceğini sanmıyorum.
Sonuç olarak bundan sonra da hiçbir şey değişmeyecek. Yine biri tarafından bir balon şişirilecek ve havalandırılacak. Belki bir çocuk eli değecek ve yanlışlıkla o balonu söndürecek.
Durum bundan ibaret.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer
Top