16 Haziran 2009 Salı
0 yorum

Dünya Çıplak Bisikletçiler Günü



Foto Amsterdam'dan. Dünya Çıplak Bisikletçiler Günü'nden. Amaçları arabaları ve onların yaktığı yakıtları protesto etmek olan çevreciler dünyanın birçok yerinde bu ilgi çekici eylemle seslerini duyurmayı amaçlıyorlar.Fransa'da , Amerika'da, Meksika'da,İspanya'da İngiltere'de ,Kanada'da ve daha birçok ülkede bu yıl 3. sünü gerçekleştirdikleri eylemlerine her yıl yeni kişilerle,yeni şehirlerle ve yeni ülkelerle devam ediyorlar.

Bu eylemlerin gerçekleşmesini sağlayan çevreci organizyoncular,yaptıkları eylemlerin her geçen yıl daha da ses getirdiğini bu durumun da kendilerini çok mutlu ettiğini ,bisiklet üstünde çıplak bir eylem yaparken aslında kendilerini çok da rahat hissettiklerini eylemlerin çok eğlenceli fazlasıyla dostça ve ilginç geçtiğini söylüyorlar.

Gün geçtikçe artan araba sayısı çevreye yayılan gürültünün yanında yakıtından çıkan sera etkisi yapan gazlarla küresel ısınmayı da tetiklemekte. Hala bisiklet kullanımı yüzde 5 lerde seyreden ve araba kullanımının nüfusla orantılı hayli yüksek seviyelerde olduğu canım ülkemde arabaların çevreye yaydığı zararları anlatmaya gerek yoktur heralde.

Birgün arabaların ve onların zararlı yakıtlarının bir dünyanın sonunu hazırlayabileceği bilincinin yayılması ve Birgün herkesin yollarda korkmadan ve sıkıştırılmadan bisiklet sürebilmesi dileğiyle..

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer
Top