22 Haziran 2009 Pazartesi
0 yorum

İran

Henüz 2 hafta öncesine kadar kazanacaklarına ve İran 'da yeni bir dönemin başlayacağına inanan veya inanmak isteyen Musevi yandaşları ,Tahran da caddelerde arabadan yükselen müzikle bu şekilde dans ediyorlardı.Kim bilebilirdi ki 1979 İslam devriminden sonra tüm ülkeye yayılan sinmişlik havasıyla uyumaya yüz tutmuş İran halkının böylesine büyük bir çıkış yaparak bu caddeleri inançlarının yaydığı kana bulayacaklarını.



Bu sıkılmış ,artık değişiklik için her şeyi göze almış iran halkı ne ruhani liderleri Ayetullah Ali Hamaney 'i ne de Faşist olarak adlandırdıkları başbakanları Ahmedinejat'ı dinliyorlar.
Seçimin ardından gelen 8 günde 21 ölü ;susturulmaya çalışılan , karşıtlığını dile getiren ,polisle çatışan iranlıların sayısı.

İran hükümeti BBC muhabirini sınır dışı ederek ,coplu polislerini sivillere yönlendirerek kendi çapında önlemler almaya çalışıyor.Fakat dikkat etmesi gereken en önemli şey bir zamanlar nasıl olur ve hatta olmaz gözüyle bakılan ,tüm dünyayı şaşırtan Şah'ın devrilişinin yapıldığı hızla kendisinin de sonunun gelebileceğidir. Çünkü 30 sene önce yaşanan olaylar Afrika da ya da Avrupa da değil kendi ülkesinde ,kendi halkıyla gerçekleştirilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer
Top