10 Aralık 2009 Perşembe
0 yorum

Olağanüstü Haller


Nasıl girersin olağanüstü bir durumun içine? Oradaki rolün nedir, seni ne tetikler ? Kimler neden olur, nasıl sonuçlanmasını istersin ?
Sakin bir hayat yaşayabilirsin. Hayattan beklentilerin ve onun sana sunduklarıyla mutlu veya mutsuz yaşıyor olabilirsin. Kötü diye tabir ettiğin insanlardan uzakta izole yaşam sürmeyi de tercih etmiş olabilirsin. Ancak kaçmak mümkün müdür? Çok zor.
Masum bir hayat yaşarken öyle bir durumun içinde bulursun ki kendini, kime kızacağını şaşırırsın kendine kızsan sebebi sen değilsindir belki de. Olağanüstü ortamı yaratanlara kızsan derler ya "yaptığınla kalırsın " hah işte tam da öyle kızdığınla kalırsın.
Replikte geçer ya "Hayat zor be anne, çok zor" onu birebir yaşarsın.
Kötüye bakarsın, nasıl oldu da o duruma geldi diye. Hanım ya da Bey den öte efendi olamamışken sen o sıfatla seslenmek istersin, belki de seslenirsin fakat karşıdaki hepsinden öte farklı bir sıfattadır farkedersin ancak senin lügatında yoktur ona biçilecek sıfatlar orada tökezlersin.
Olağanüstü durumlara tanık olmuşlar kalır geride. Gördükleriyle istemediği dersleri almıştır. Yine olsa yine kalacağını bilir de zorunludur diye mecbur kabul eder. Tekrar kalana kadar aynı derstten öğrenemedikleriyle ya da hiçbir zaman öğrenmek istemedikleriyle başbaşadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer
Top